Flair

Published on april 27th, 2016 | by Irene van den Berg

0

Budgetvraag: ‘Kan ik besparen op mijn babyuitzet?’

Annette (29): “Ik ben zwanger van ons eerste kindje. Nu valt me op dat al die babyspulletjes behoorlijk duur zijn. Mijn vriendinnen vinden dat ik niet moet bezuinigen op de babyuitzet, want ‘voor je kind is alleen het beste goed genoeg’. Maar mijn vriend en ik hebben allebei maar een klein inkomen. Kan ik besparen op babyspullen zonder onze kleine tekort te doen?”

Irene: ‘Toen ik zwanger was, kocht ik voor mijn meisje prachtige geborduurde lakentjes. Die liggen bijna twee jaar later nog altijd ongebruikt in de kast, omdat ze altijd in een slaapzakje tukt. Mijn belangrijkste tip is dus: schaf niet in het wilde weg allerlei babyspulletjes aan maar maak een goede uitzetlijst. Gebruik geen lijst van internet – die worden vaak opgesteld door babywebshops die je van alles aan willen smeren – maar informeer bij familie en vrienden wat je écht nodig hebt.

Ook heel belangrijk: het beste is niet altijd het duurste. Een nieuw ledikantje slaapt niet beter dan een bedje van Marktplaats. In een broekje van vijftig euro speelt je kindje niet lekkerder dan in een exemplaar van een tientje. Hou de aanbiedingen in de gaten, speur goed rond op Marktplaats en vraag aan familie en vrienden of ze nog babyspulletjes over hebben. Let er altijd wel op dat je tweedehands aanschaffen veilig zijn. Zo wordt afgeraden om autostoeltjes tweedehands te kopen. Bij een kleine botsing kan er al iets aan het stoeltje beschadigd zijn, waardoor de veiligheid van je kleine niet meer zeker is.’

Budgetvraag babyuitzet

Meer bespaartips:

  • Luiers zijn altijd wel ergens in de aanbieding
  • Gebruik (natte) keukenrol in plaats van speciale toetenpoetsers
  • Vraag om nuttige kraamcadeaus
  • Maak je eigen geboortekaartjes
  • Veel ‘speelgoed’ heb je al in huis, zoals een lege schoenendoos of een pollepel.


About the Author

is onafhankelijk (onderzoeks)journalist en schrijft over sociale en ecologische kwesties, zoals armoede, klimaatverandering en de keerzijde van de consumptiemaatschappij. Haar publicaties verschijnen onder meer in OneWorld, NRC en Vrij Nederland.Comments are closed.

Back to Top ↑