Psychologie Magazine

Published on februari 19th, 2018 | by Irene van den Berg

0

Slimmer omgaan met je geld

Geen geld voor vakantie, maar wél elke dag een coffee-to-go? Als het om onze portemonnee gaat, zijn onze keuzes vaak irrationeel. Zeven tips om dat gebrekkige financiële instinct een handje te helpen.

Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan geld. Maar zonder geld kun je die niet krijgen,’ luidt een mooie quote van de Amerikaanse cartoonist Harvey Kurtzman. Geld heeft invloed op bijna alle aspecten van ons leven. De inhoud van onze portemonnee bepaalt waar we wonen, hoe we onze vrije tijd inrichten, wat we eten en wie onze vrienden zijn. Toch gaan we lang niet altijd even verstandig om met onze centen. In hun nieuwe boek Geld en gedrag. Hoe je de psychologie van geld in je voordeel gebruikt laten de Amerikaanse gedragseconomen Dan Ariely en Jeff Kreisler zien hoe we slimmere keuzes kunnen maken: door ons gebrekkige financiële instinct met ons verstand bij te sturen.

Lees verder op de website van Psychologie Magazine


About the Author

is onafhankelijk (onderzoeks)journalist en schrijft over sociale en ecologische kwesties, zoals armoede, klimaatverandering en de keerzijde van de consumptiemaatschappij. Haar publicaties verschijnen onder meer in OneWorld, NRC en Vrij Nederland.Comments are closed.

Back to Top ↑