Metro

Published on oktober 15th, 2014 | by Irene van den Berg

0

Deze column maakt je rijk

Aan alle nieuwe Metrolezers: het lezen van mijn column levert normaal geen miljoenen op. Op deze plek geef ik vooral een inkijkje in mijn eigen portemonnee. En ik wind me op over bedrijven die de consument zand in de ogen strooien. Maar vandaag maak ik een uitzondering. Zie het als kennismakingscadeau. Ik wijs jullie op een gat in de markt. Stap erin en word rijk.

Mijn idee is een verhuurservice voor babyspullen. Als kersverse ouder heb je een hele uitzet nodig. Denk aan een wiegje, commode, autostoeltje, kinderwagen en ga zo maar door. Al die spullen heb je maar heel kort nodig maar kwaliteit is wel belangrijk.

Hoe handig zou het zijn als er een bedrijf bestond dat tweedehands babyartikelen verhuurt? Niet alleen kun je daar goede spullen tegen een fijn prijsje huren. Als je kleintje eruit is gegroeid, lever je de hele zooi ook weer netjes in. Zo hoef je niet telkens opnieuw op Marktplaats of bij vrienden te leuren met je babyuitzet.

Gek genoeg is zo’n bedrijf er niet. Tenminste geen bedrijf van enige omvang. Als ik google op ‘Verhuur babyspullen’ staat bovenaan www.bebe-rent.be, een Belgische website die nog aanbouw is.

Ik heb nog even getwijfeld of ik deze column wel moest schrijven. Wat als een ander schathemeltjerijk wordt met ‘mijn’ idee? Maar het probleem van een gat in de markt is, dat er vaak een goede reden bestaat voor die lacune. Ik ben vast niet de eerste ouder met deze ingeving. Dus misschien bleek verhuur van babyspullen logistiek lastig te organiseren. Of vinden veel ouders het toch geen prettig idee dat een hele reeks andere koters in hun wiegje heeft liggen poepen en spugen.

En ik moet eerlijk zijn: ik ben geen ondernemer maar een journalist. Als tiener had ik al het idee voor een gratis krant. Echt waar. Op televisie werd toen een spotje uitgezonden om te verklaren waarom er reclame in de krant staat. In dat filmpje werd voorgerekend dat een krant zonder advertenties meer dan tien gulden zou kosten. Ik dacht toen: waarom zetten ze er niet nét iets meer advertenties in zodat de krant gratis kan? Maar helaas nooit iets mee gedaan. En daarom ben ik nu columnist in plaats van de eigenaar van Metro.

Ik heb maar één voorwaarde. Als iemand besluit mijn idee uit te voeren, dan wel graag een beetje snel. Over een half jaar heb ik weer een nieuw autostoeltje nodig.

Deze column maakt je rijk


About the Author

is onafhankelijk (onderzoeks)journalist en schrijft over sociale en ecologische kwesties, zoals armoede, klimaatverandering en de keerzijde van de consumptiemaatschappij. Haar publicaties verschijnen onder meer in OneWorld, NRC en Vrij Nederland.Comments are closed.

Back to Top ↑